Over onze woningen

Woningen

Een bijzondere plek tussen duinen en bos

Finest of Ockenburgh plek is een bijzondere plek aan de kust van Kijkduin. De verscholen ligging achter de begroeide duinen en de schaduwrijke bosrand geeft de plek een unieke nabijheid, waar het omringende groen de toon zet. Het gebied heeft de potentie om een "eigen wereld" te creëren, waar kleine gebouwen moeiteloos in het landschap opgaan.

 De woningen zijn gegroepeerd in kleinschalige volumes die gunstig naast elkaar in het groen zijn gelegen. Zorgvuldig geplande overgangen verbinden de gebouwen met het landschap en zorgen voor een harmonieuze eenheid.

Overgangen met het hele landschap

Samen met de landschapsarchitecten van De Stijlgroep is het plan zo opgesteld dat de gebouwen en het landschap elkaar op een mooie en natuurlijke manier versterken.

Bouwrijp

In 2019 is gestart met het bouwrijp maken van het object. De plaats was een ouderwets sportveld midden in de duinen. Er was hier veel voorraad en zo'n 200 bomen (voornamelijk populieren) die zijn verwijderd. In 2019 is het eerste deel bomen geplant. Deze komen aan de voorzijde van het projectgebied.

Woning entree

De entree van die woningen is ook een verdieping lager, op straatniveau. U parkeert uw auto op uw terrein, onder uw huis. De auto laat de bovenverdieping van de woonkamer bijna zweven. Je hebt geen uitzicht, maar je hebt overal een prachtig uitzicht. De op straatniveau gelegen woonverdieping kan gebruikt worden als trainingsruimte of kantoor aan huis.

Ramen en deuren

De grote ramen op de twee bovenverdiepingen laten aan beide zijden veel licht binnen. Hier beleef je een bijna constante vakantiestemming, zo dicht bij de zee en zo dicht bij de natuur